Interiér je vyladěný do poslední lahve za barem, zaujme i dominantní osvětlení v připomínající pavouka.  | Foto: krasysumavy.cz

Na pivo do Pivovaru Prachatice

Pivo, co má říz, interiér, co má nápad, a servis, který o vás má zájem. A to vždycky potěší. Tato šťastná trojkombinace spolu s jídlem, které jsme ochutnali, dělá z Pivovaru Prachatice místo, kam se chcete vrátit. A ne jednou. Na čepu najdete několik druhů piva včetně pivních speciálů podle sezóny (a z lokálních surovin, jako je chmel z nedalekého Škarezu a voda z Černé hory u Prachatic). Podávají i náš oblíbený šnyt a “mlíko”.

Stálý jídelní lístek byste hledali marně, menu se každý den na oběd i večeři mění (jeho aktuální podobu najdete na www.pivovarprachatice.cz). Čekejte českou kuchyni ve svěžím pojetí, jako je třeba hovězí guláš, vepřový řízek či rizoto, z předkrmů potěší domácí paštika i vaječná tlačenka. My jsme při návštěvě sáhli po grilované krkovici s křenem, hořčicí a chlebem a po buřtguláši (krkovice byla opravdu pěkně šťavnatá a křen měl říz tak, že jsme si talíř museli otočit, aby nás jeho aroma neštípalo do oči).

Určitě stojí za to vyzdvihnout i fajnový servis a celkově příjemné prostředí i koncept, na kterých je vidět, že se do nich pustil někdo, kdo ví, co dělá. A nesmíme zapomenout, že lokální pivo si můžete vzít v pohodě i na cestu – prodávají ho v lahvích za velmi příznivé ceny.

Tak na zdraví (aneb Ne vždycky se povede natočit upoutávku na poprvé :)

Jak do Pivovaru Prachatice trefit?

GPS: 49.0122119N, 13.9969050E nebo podívejte se na mapu

Byli jste v Pivovaru Prachatice i vy? Dejte nám vědět! Třeba na našem Instagramu pod hashtagem #krasysumavy, který přidejte ke svým fotkám. Těšíme se!

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *